SAGAN OM THE SHAMROCKS

SAGAN OM THE SHAMROCKS
Mina sorterade och osorterade minnen
Av Björn Wrangert
Berättad för Kjell E. Genberg
Inlaga och omslag: Björn Wrangert och KEG Publicity i samråd
ISBN: 978-91-88333-90-2, rikt illustrerad, 270 sid.
Apec Förlag 2022
Det var en gång … Så börjar alla goda sagor. Så även den om popbandet The Shamrocks som bildades 1962 av trumslagaren Björn Wrangert och gitarristen Jan Granaht. Därfter anslöt sig Dieter Feichtinger och Jimmy Lindskog som senare ersattes av Kent Risberg.
Karriären började som gitarrband i Stockholms södra förorter men tog fart när man anammade den stil som kallas Mersey Beat och representerades av engelska grupper som Beatles och Gerry and the Pacemakers.
1964 korades gruppen till Stockholms Beatles och något senare till Nordens Beatles. Shamrocks harvade på i Sverige, Norge, Danmark och Finland utan att nå de riktigt stora höjderna. Det var först när de kontrakterades av det internationella grammofonbolaget Polydor, som ville satsa på grabbarna, som det började hända saker.
De började göra omfattande turnéer i Europa ända ner till Balkan och har spelat tillsammans med berömdheter som Stevie Wonder, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Manfred Mann och Spencer Davis Group för att nämna några. De har haft hits i många olika länder och spelat live i Radio Luxembourg.
Här finns hela deras historia i text och bilder.

Fax: info@apecpublishing.com
Mjölnarstigen 1 163 41 Spånga, Sweden