De syndiga orden

De syndiga orden

ISBN: 978-91-88333-11-7

De syndiga orden

Men jag vet inte vad det är för något, ännu vet jag inte det: varken det som jagar mig och som jag flyr ifrån eller det som jag är ute efter och försöker finna… jag har ingen aning om vilka de två mysterierna är. Men en sak vet jag, att den dag jag har löst dessa mysterier kommer jag att bli poet, då kommer jag att bli galen eller profet … en sådan profet utan religion, utan Gud. För nu hatar jag Gud lika mycket som jag hatar Satan. Och jag älskar Satan lika mycket som jag älskar Gud.

Kritikerröster om De syndiga orden:

“I den här mycket välskrivna och rakt igenom fängslande historien, i väl framställd svensk översättning, följer läsaren den unge studenten Behram, som läser teologi vid universitetet, och hans existentiella sökande efter mening. Han flyr från sina rädslor och sina tvivel på vad som är sant och vad som inte är sant och söker mening både i vardagen och för hela livet. Vad är gott och vad är ont, och vem är han själv? I sökandet möter vi olika individer i dagens Turkiet.”
BTJ, Publiceras i BTJ-häftet nr 13, 2017.
Lektör Torkel Lindquist

”Hesenê Metê skriver om syndens sanning och Sanningens synd i sin nya roman.”
Pakize Barışta

“Med hjälp av denna bok av Hesenê Metê följer vi en brunspräcklig orm och på ett nytt sätt ser vi vad som är ont och vad som är gott.”
Joanna Bochenska

Inbunden bok med märkband.
Antal sidor: 220
Språk: Svenska
Hesenê Metê

Hesenê Metê (f. 1957), en av de främsta kurdiska prosaförfattarna. Debuterade med novellsamlingen Smirnoff (1991), fick sitt genombrott med romanen Demonernas labyrint (1994).
Några av hans verk är översatta till turkiska som publicerats i Istanbul och arabiska i Damaskus respektive Dubai.
Han har medverkat med sina korta noveller i olika antologier på kurdiska, tyska, svenska, turkiska, arabiska.
Hans noveller har även återgivits i form av teaterföreställningar på scen i Istanbul och Diyarbekir.

Läs mer och om flera titlar på http://www.hesenêmetê.com


Fax: info@apecpublishing.com
Mjölnarstigen 1 163 41 Spånga, Sweden